Het outplacementtraject van Loopbaanburo BOB bestaat uit de volgende 3 fases:

  1. Verwerking van ontslag
  2. Oriëntatiefase
  3. Hulp bij het vinden van werk
  •  In fase 1 is er aandacht voor het ontslag. Vooral als het gaat om een arbeidsconflict of een langdurig dienstverband is het meestal moeilijk om het vizier direct op de toekomst te richten. Om een volgende stap te kunnen zetten is het belangrijk tijdens de coaching hier aandacht aan te besteden. 
  • Fase 2 draait om wat u kunt en wilt. Om de kansen op een duurzame baan te vergroten, is het belangrijk goed inzicht te krijgen in uw eigen kwaliteiten. Als duidelijk is wat u kunt en wilt, onderzoeken we samen wat uw kansen zijn op de huidige arbeidsmarkt. Ter ondersteuning maakt Loopbaanburo BOB gebruik van loopbaantestprogramma’s, te weten: TMA, LDC en Insights. 
  • In fase 3 helpen wij u bij het vinden van een passende baan. U krijgt hulp bij het opstellen van een cv en sollicitatiebrief. Ook leren netwerken is een belangrijk onderdeel in deze fase. Loopbaanburo BOB helpt u actief zoeken naar vacatures en werkgevers (jobhunten). Wij ondersteunen bij het voorbereiden van het sollicitatiegesprek en adviseren u en de toekomstige werkgever bij het opstellen van het arbeidscontract. Ook als u gestart bent met uw nieuwe baan houden wij nog enige tijd contact. (nazorg).

Voor individuele outplacement biedt Loopbaanburo BOB maatwerk. In een vrijblijvend intakegesprek kijken wij samen met u welke hulp u nodig heeft. Op basis hiervan bespreken we welke coach van Loopbaanburo Bob het best bij u past. Afhankelijk van uw hulpvraag is het ook mogelijk om gedurende het traject gebruik te maken van een tweede coach (duo-coaching).

 

Vrijblijvend informatie aanvragen